Kategorie
Vyhledávání v blogu
Sledujte nás na Facebooku
Nákupní košík
Halloween nám klepe na dveře, proto přinášíme výběr tří fitness receptů, které skvěle zapadnou do jeho tradiční atmosféry. Je libo recept na halloweenské prsty, mumii v perníku nebo strašidelnou, přesto ale zdravou pochoutku ze zeleniny a tvarohu? Našimi halloweenskými recepty uchlácholíš kdejaké strašidlo a jeho mlsné chutě.
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek celozrnné mouky
½ hrnku sladidla (cukr/Erythritol)
1 odměrka čokoládového proteinu
balíček kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
2 lžičky skořice
½ hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 vejce
1 lžíci medu
2 jablka
oříšky/rozinky podle chutě
kousek bílé čokolády
kousek hořké čokolády
Příprava:
Vajíčko vyšlehej se sladidlem a medem do světlé pěny.
Přidej mléko a olej a opět šlehej.
Následně přisyp všechny suché ingredience a vyšlehej hladké těsto.
Na závěr přidej dvě oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka.
Pečení:
Troubu předehřej na 180 stupňů.
Plech o velikosti 20x30cm vylož pečicím papírem.
Perník vlož do trouby a peč přibližně 30 minut, ke konci pečení vyzkoušej, že se těsto nelepí.
Zdobení:
Buchtu nechej vychladnout, rozkrájej na obdélníčky o velikosti cca 4x10 cm.
Rozehřej bílou a tmavou čokoládu a zdobícím sáčkem (můžeš použít plastový sáček a střihnout malou dírku) dělej čáry přes obdélníčky – vytvoř tak síť připomínající mumii.
Pokud nemáš cukrová očka, udělej kolečko z bílé čokolády a po zaschnutí doplň zorničku z tmavé čokolády.
150 g mandlové mouky (nebo ovesné mouky)
50 g vanilkového proteinu
2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
2 lžíce medu nebo jiného přírodního sladidla (např. javorový sirup)
1 vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžička prášku do pečiva
Špetka soli
Mandlové lupínky nebo celé mandle (na „nehty“)
Červená marmeláda nebo džem bez cukru (pro „krev“)
Příprava:
Předehřej troubu na 180 °C a připrav si plech s pečícím papírem.
V míse smíchej mouku, protein, prášek do pečiva a špetku soli.
V jiné misce prošlehej vejce, kokosový olej, med a vanilkový extrakt.
Spoj suché a mokré ingredience dohromady a dobře promíchej, až vznikne těsto.
Tvarování:
Tvaruj z těsta malé válečky, které připomínají prsty. Pomocí nože vytvaruj klouby tak, že uděláš malé zářezy.
Na jeden konec každého prstu přitlač mandli jako „nehet“.
Pečení:
Peč asi 10–12 minut, dokud prsty nezezlátnou.
Po vychladnutí můžeš použít červenou marmeládu na konec prstů, aby vypadaly "krvavě".
2 batáty
2 petržele
1 celer
2 větší brambory
několik menších brambor
3 lžíce olivového oleje
koření grilovaná zelenina
1 vanička tučného tvarohu
sůl
pepř
1 stroužek česneku
pažitka
Příprava:
Zeleninu omyj a očisti.
Pomocí vlnkového kráječe nakrájej veškerou zeleninu (kromě malých brambor) na tenké plátky a nožíkem vyřízni strašidelné obličeje.
Následně i do brambor vyřízni obličej.
Glazování:
Předehřej troubu na 200 stupňů.
Plech vylož pečícím papírem
Do misky nalij olivový olej a smíchej jej s kořením na zeleninu.
Malé brambory posol, opepři a zakápni olivovým olejem.
Zeleninu pečlivě namoč do připravené směsi a rozmísti vedle sebe na pečící papír.
Peč asi 15–20 minut, dokud zelenina nezezlátne.
Servírování:
Na servírování si připrav tvarohový dip.
Smíchej tvaroh se solí pepřem, prolisuj česnek a přidej nakrájenou pažitku.
Dvojnásobný mistr České republiky v parkour/freerunningu a trenér s mnohaletými zkušenostmi. Zdraví je v jeho oboru klíčové, proto se již několik let zabývá výživou, funkčním tréninkem a psychologií. Zkušenosti čerpá z velkého množství pádů a zranění, kterými si v minulosti prošel. Jak se říká: „Co tě nezabije, to tě posílí!“ Postupnými změnami životního stylu se dokázal úspěšně vrátit do aktivního tréninku. Své znalosti a zkušenosti nyní sdílí v rámci blogu FitnessDK a dceřiného projektu Feeney.cz.
Related posts
Sledujte nás na Facebooku
Novinky, akce a slevy
pravidelně na váš e-mail
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (GDPR)
© 2024 fitnessdk.cz - všechna práva vyhrazena, Fitnessdk s.r.o.
Internetový obchod vytvořil WEB-ESHOP.CZ
Napiš nám svůj názor nebo dotaz
Pro vložení komentáře do diskuze se prosím přihlas.