Kategorie
Vyhledávání v blogu
Sledujte nás na Facebooku
Nákupní košík
Pokebowly nabízejí nespočet způsobů, jak jíst zdravě, chutně a bez zbytečných kalorií. Jejich příprava bývá jednoduchá, takže si je i méně obratný kuchař zvládne připravit doma. Největší předností takového bowlu je bezpochyby variabilita, jelikož receptů dnes najdeš nespočet po celém internetu. Jen stěží se tak dostaví stravovací stereotyp.
Tři velmi chutné recepty na pokebowly jsem si připravil i já a podělím se s tebou o ně přímo v tomto článku.
Kuřecí pokebowl se sojovou omáčkou a zázvorem
Pokebowl s tuňákem a quinou
Veganský pokebowl
2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
1 hrnek rýže sushi
2 hrnky vody
1/4 hrnku sójové omáčky
2 lžíce medu
1/2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1/2 lžičky česneku, nastrouhaného
1/4 hrnku nakládané řepy
1/4 hrnku kukuřice
1/2 okurky, nakrájené na tenké plátky
1/2 cibule, nakrájená na tenké plátky
1/2 avokáda, oloupané a nakrájené na plátky
1/2 limetky, našleháná
Sůl a pepř podle chuti
Olej na smažení
Vlož sushi rýži do hrnce a zalij ji vodou. Přiveď vodu k varu. Následně sniž teplotu a nech vodu vařit, dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu a nezměkne. Obvykle to trvá zhruba 20 minut.
V misce smíchej sójovou omáčku, med, zázvor a česnek.
V pánvi rozehřej olej a osmahni nakrájená kuřecí prsa. Jakmile je kuře hotové, polej kuřecí maso na pánvi směsí z předchozího bodu a nechej vše 2–3 minuty vařit, dokud omáčka nezhoustne.
V jiné misce smíchej nakládanou řepu, kukuřici, okurku, cibuli a avokádo.
Nyní sestavte bowl – polož rýži na dně misky, na ni přidej smažená kuřecí prsa a zeleninovou směs. Vše v misce jemně pokapej limetkou a posyp solí a pepřem podle chuti.
Steak koření je směs koření určená pro marinování, rožnění, grilování a pečení všech druhů masa.
Provensálské koření je směs sušených bylinek určených pro dušenou zeleninu, grilované maso i ryby.
Grilovací Mexico koření je směs určená především pro grilování masa do tortill.
Čína koření je směs ostřejší chuti vhodná především do pokrmů čínské kuchyně.
Steak koření - Drana 500g
Provensálské koření - Drana 500g
Grilovací Mexico - Drana 500g
Čína koření - Drana 500 g
2 tuňákové steaky, nakrájené na kousky
1 hrnek quinoa
2 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
1/4 hrnku tamari omáčky
1/4 hrnku rýžového octa
2 lžíce medu
1/2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1/2 lžičky česneku, nastrouhaného
1/4 hrnku nakrájených sušených brusinek
1/4 hrnku nakrájené červené cibule
1/2 avokáda, oloupané a nakrájené na plátky
1/2 salátového zelí, nakrájeného na tenké proužky
1/2 okurky, nakrájené na plátky
Sůl a pepř podle chuti
Olej na smažení
Vlož quinou do hrnce, zalij ji vodou a přiveď k varu. Následně sniž teplotu a nech quinou vařit, dokud neabsorbuje veškerou vodu a nezměkne. Obvykle to trvá zhruba 15–20 minut.
V misce smíchej tamari omáčku, rýžový ocet, med, zázvor a česnek.
Na oleji osmaž nakrájené kousky tuňáka. Jakmile je tuňák hotový, zalij pánev s tuňákem směsí z předchozího bodu a vše nech 2–3 minuty vařit, dokud omáčka nezhoustne.
V jiné misce smíchej nakrájené sušené brusinky, červenou cibuli, avokádo, salátové zelí a okurku.
Nyní sestavte bowl – polož quinou na dně misky, na ni přidej smažené tuňákové kousky a zeleninovou směs. Dochuť solí a pepřem podle chuti.
Perfektní potravina pro všechny, co si potrpí na zdravém životním stylu, ideální pro sportovce. Skvělý zdroj bílkovin...
Nekton losos se zeleninou na řecký způsob, vhodný do salátů nebo k těstovinám.
Tuňák kousky se zeleninou Toscana od Nektonu — 170 g
Tuňák ve slunečnicovém oleji Giana - kousky 1000 g
Nekton - Losos se zeleninou na řecký způsob 170 g.
Nekton - Tuňák kousky se zeleninou TOSCANA 170g
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
1 mrkev, oloupaná a nakrájená na tenké proužky
1 okurek, nakrájený na tenké plátky
1/2 cibule, nakrájená na tenké plátky
1/2 jalapeňo paprička, nakrájená na tenké plátky
1/4 hrnku nakládané řepy
1/4 hrnku kukuřice
1/4 hrnku zelené cibule, nakrájené na tenké proužky
1/4 hrnku koriandru, nakrájeného na jemné kousky
1/4 hrnku sezamových semínek
Sůl a pepř podle chuti
Vlož rýži do hrnce a zalij ji vodou. Přiveď vodu k varu. Následně sniž teplotu a nech vodu vařit, dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu a nezměkne. Obvykle to trvá zhruba 20 minut.
V malé misce smíchej rýžový ocet, cukr a sůl. Jakmile je rýže hotová, vmíchej směs do rýže.
V jiné misce smíchej avokádo, mrkev, okurku, cibuli, jalapeňo, nakládanou řepu, kukuřici, zelenou cibuli a koriandr.
Nyní sestav bowl – polož rýži na dně misky, na ni přidej zeleninovou směs a posyp sezamovými semeny. Ochutnej a přidej podle potřeby sůl a pepř.
Jedná se o dlouhozrnnou rýži štíhlého tvaru a střední lepivosti. Je to nejčastěji používaná rýže v asijských pokrmech...
Basmati rýže je královna vůní! Po staletí se pěstuje na jižních svazích Himalájí v Indii a Pákistánu. Rýžová pole...
Rýže parboiled, je velmi oblíbená a komplexní potravina po celém světě. Její barva je žlutá po uvaření pak zbělá....
Rýže Jasmínová 5 kg
Rýže Basmati 5 kg
Rýže Parboiled 5 kg
Dvojnásobný mistr České republiky v parkour/freerunningu a trenér s mnohaletými zkušenostmi. Zdraví je v jeho oboru klíčové, proto se již několik let zabývá výživou, funkčním tréninkem a psychologií. Zkušenosti čerpá z velkého množství pádů a zranění, kterými si v minulosti prošel. Jak se říká: „Co tě nezabije, to tě posílí!“ Postupnými změnami životního stylu se dokázal úspěšně vrátit do aktivního tréninku. Své znalosti a zkušenosti nyní sdílí v rámci blogu FitnessDK a dceřiného projektu Feeney.cz.
Napiš nám svůj názor nebo dotaz
Pro vložení komentáře do diskuze se prosím přihlas.
Related posts
Sledujte nás na Facebooku
Novinky, akce a slevy
pravidelně na váš e-mail
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (GDPR)
© 2024 fitnessdk.cz - všechna práva vyhrazena, Fitnessdk s.r.o.
Internetový obchod vytvořil WEB-ESHOP.CZ