Katalog produktů

Hip thrust: proč ho cvičit a jak?

Posted in: Cvičení
David Kašpárek

Dvojnásobný mistr České republiky v parkour/freerunningu a trenér s mnohaletými zkušenostmi. Zdraví je v jeho oboru klíčové, proto se již několik let zabývá výživou, funkčním tréninkem a psychologií. Zkušenosti čerpá z velkého množství pádů a zranění, kterými si v minulosti prošel. Jak se říká: „Co tě nezabije, to tě posílí!“ Postupnými změnami životního stylu se dokázal úspěšně vrátit do aktivního tréninku. Své znalosti a zkušenosti nyní sdílí v rámci blogu FitnessDK a dceřiného projektu Feeney.cz. 

Diskuze - Hip thrust: proč ho cvičit a jak?

  • Vhodnost cviku
    Martin S., 04.01.2024

    Ahoj,
    Jsem 11 měsíců po operaci páteře a mám sešroubovány L4 až S1 titanem a mezi L5 a S1 mám štěp, takže jsou srostlé. Je pro mě taky tenhle cvik vhodný? Na střed těla cvičím jen SM systém se sportovní gumou a vršek těla s jednoručkami a rád bych něčím posílil víc střed a nohy.

    Martin

    Fitnessdk.cz, 05.01.2024 Ahoj Martine,

    Je důležité, že se zajímáš o cvičení a chceš posilovat své tělo i po operaci páteře. Nicméně, s ohledem na tvou nedávnou operaci a specifika tvého zdravotního stavu je klíčové, aby jakýkoliv cvičební plán byl schválen tvým lékařem nebo fyzioterapeutem.

    Cvičení po operaci páteře, zvláště když jsou zapojeny titanové šrouby a štěp, vyžaduje velkou opatrnost. Tvůj lékař nebo fyzioterapeut má nejlepší přehled o tvém zdravotním stavu a může doporučit konkrétní cviky, které budou pro tebe bezpečné a účinné. Mohou ti také ukázat správnou techniku a postup, aby se předešlo jakémukoliv riziku zranění.

    Pokud jde o posilování středu těla a nohou, existují cviky, které mohou být vhodné i po operaci páteře, ale jejich vhodnost se liší, každý to má jinak.

    Důležité je pomalu zvyšovat intenzitu a obtížnost cvičení, aby se tělo mohlo bezpečně adaptovat, a pravidelně konzultovat s lékařem nebo fyzioterapeutem své pokroky a pocity během cvičení.

    Fitnessdk

Napiš nám svůj názor nebo dotaz

Pro vložení komentáře do diskuze se prosím přihlas.

Menu blogu

Sdílet

Sledujte nás na Facebooku